Privat

Erhverv

Juleferie

Vi holder julelukket fra mandag d. 23. dec. kl. 12 til og med 2. Juledag torsdag d. 26. dec. 2024. Har du en skade, kan du anmelde den her på siden.
Anmeld skaden på Min Side

Er dit hus klar til den kolde tid?

Efteråret og vinteren står for døren. Der kommer regn, storm, frost og slud. Det kan være hårdt for dit hus – især hvis det ikke er gjort klar til det hårdere vejr. Læs med her, og få gode råd.

Publiceret 1. september 2021

Det er blevet efterår, og vi gør klar til vinteren både med varmere tøj og vinterdæk på bilen. Men det er også en god idé at tjekke dit hus og sikre, at det er klar til vinteren.

Den bedste tid til udvendig vedligeholdelse af dit hus er fra april til og med oktober, hvor det er lyst og varmere i vejret, og det er vigtigt at få det gjort, inden det bliver for koldt. Fx kan malingen ikke hærde ordentlig, hvis temperaturen er for lav.

Er du lidt i tvivl om, hvad du skal gøre for at sikre at dit hus til vinteren, så læs med her:  

Tjek dit tag for utætheder og løse tagsten

Husets tag er det mest udsatte både om vinteren og sommeren. Er der løse tagsten, utætheder, revnede eller defekte tagsten, er det vigtigt, at de bliver repareret eller udskiftet. Tjek også husets rygning og samlingerne, hvor tagfladerne mødes (graterne), hvor små utætheder kan give fugt- og vandskader. 

Se efter revner på dit hus, og tag et kig på fundamentet 

Hvis der er revner og utætheder i husets fundament eller i ydervægge, er det vigtigt, at de løbende bliver repareret, så der ikke kan trænge vand ind i din bolig. Har du en skorsten, er det også vigtigt, at du undersøger, om den har revner og om fugerne trænger til at blive ordnet. 

Tjek dine tagrender, så de er klar til regn og sne

Tag et kig på tagrender, tagnedløb, nedløbsbrønde og udendørs afløbsriste, så du sikrer, at de er tømt for blade og andet skidt, inden vinteren begynder. Jo lettere vandet kan løbe i rør og afløb, jo nemmere er det for smeltet is og sne at løbe gennem nedløbsrøret i stedet for på husfacaden. 

Hjælp dit indeklima

Gennemgå dine døre og vinduer. Tjek, at de kan lukkes ordentligt, og at der ikke sidder noget i listerne. Rens dine ventilationskanaler og udluftningshætter, så de ikke er tilstoppede. Det sikrer, at de holder længere, og det bidrager til et bedre indeklima, når de er i orden.   

Se træværket efter, så det klar til vådt vejr 

Råd og svamp opstår, når træværk bliver udsat for fugt. Svampene kræver nemlig fugt for at kunne vokse – ligesom planter. Du bør derfor gennemgå huset omhyggeligt, så du opdager tegn på råd og svamp. Det er især vigtigt, hvis du har haft fugt- eller vandskader.
Læs mere om råd og svamp

Fjern de løse genstande i haven

Tjek haven for løse genstande, og beskær træer, som er for høje eller for tæt på huset. Måske skal du have havemøblerne ind, og trampolinen væk, hvis der skulle komme en voldsom storm, så de ikke skader dit hus. 

Er uheldet ude?

Har du fået skader på dit hus, er det vigtigt, at du kontakter os hurtigst muligt. Samtidig er det vigtigt, at du gør, hvad du kan, for at skaden ikke bliver større, end den allerede er.

Se hvordan du kontakter os

Bolighjælpslinjen

Har du din husforsikring hos os, kan du ringe til os i dagtimerne på 46 97 50 31 og få hjælp til spørgsmål ved vand- og fugtskader, skadedyr, råd, svamp og skimmel, varme-/el-svigt, kloak og afløb.