Privat

Erhverv

Sådan kører du både trygt og lovligt på el-løbehjul

Siden det forsøgsvis blev lovligt at køre på el-løbehjul, har det lille hurtige transportmiddel skabt sig stor opmærksomhed.

Ved du, hvordan forsikringen dækker, hvis du selv eller en anden kommer til skade, når du kører på løbehjulet? Se hvordan du er stillet, hvis du er forsikret hos os:

Sådan dækker indboforsikringen, hvis du kører ind i andre
Har du en indboforsikring hos os, dækker ansvarsdelen skader, du påfører andre og andres ting, når du kører lovligt på dit løbehjul. Og det kan være en dyr affære, hvis du kører ind i en anden person, som bliver invalideret.

Vær opmærksom på, at din indboforsikring ikke dækker tyveri af og skader på et el-løbehjul, der kan indregistreres som knallert.

Sådan dækker ulykkesforsikringen, hvis du selv kommer til skade
Ansvarsforsikringen på indboforsikringen gælder kun, hvis uheldet går ud over en anden end dig som fører af løbehjulet. Du skal have en ulykkesforsikring for selv at være dækket, hvis du kommer til skade, når du kører på løbehjulet. Har du ikke det, og kommer du til skade, kan det have store økonomiske konsekvenser, hvis du får varige men eller har brug for genoptræning efter en ulykke. Det samme gælder for dit barn, som også selv skal have en ulykkesforsikring for at være dækket.

Det er en forudsætning, at du kører lovligt på løbehjulet
For både ulykkesforsikringen og indboforsikringen gælder, at du skal bruge løbehjulet lovligt. Bruger du løbehjulet ulovligt, kan vi afhængig af omstændighederne helt eller delvist afvise erstatning efter reglerne om grov uagtsomhed. Se regler for elektriske løbehjul her på siden.

Regler og gode råd

  • Løbehjulet må højst kunne køre 20 km/t. med motorkraft alene.
  • Du skal være fyldt 15 år.
  • Børn under 15 år må kun køre på elektrisk løbehjul i trafikken, hvis barnet er sammen med en voksen på 18 år eller derover, som har kontrol over barnets kørsel. På lege- og opholdsområder er der dog ikke krav om, at børn, der kører på elektrisk løbehjul, skal være sammen med en voksen.
  • Du skal køre med cykelhjelm
  • Der må ikke være noget sæde på løbehjulet.
  • Løbehjulet skal være CE-mærket.
  • Løbehjulet skal være forsynet med en rød refleks bagpå, en hvid refleks foran og gule eller hvide reflekser på hver side og opfylde samme krav som reflekser på cykler.
  • Du skal køre med lys på hele døgnet. En hvid lygte foran og en rød bagpå. Lygterne skal sidde på løbehjulet og være synlige på mindst 300 meters afstand.
  • Du skal følge cykelreglerne, og du skal køre på cykelstien, hvor der er cykelsti.
  • Promillegrænsen er 0,5 og der er nulgrænse for ulovlige stoffer.

Se flere regler og gode råd på Rådet for Sikker Trafiks hjemmeside